Här är listan över några trendiga syntetiska mattor

Published On August 9, 2018 | By admin | Home Improvement

Förutom naturliga fibermattor har syntetiska mattor också etablerat sig hos hen ägare. Dessa syntetiska mattor är perfekt designade med artistiska motiv och mönster som är helt förtrollande. När det gäller funktion har dessa syntetiska mattor expertis i flera element, såsom att klara av hög trafik, tåliga och hållbarhet. Till skillnad från naturfibermattor är syntetiska mattor mer kostnadseffektiva.

Dessutom är dessa mattor gjorda av människotillverkade fiber som kräver lite mer underhåll, men de ger ett fint utseende till inredningen, och även utsidan, av ditt hem. Om du gillar mattor som är otroligt stilrena men ändå kompakta, då är syntetiska mattor något för dig.

Låt oss ta en titt på de vanligaste typerna av syntetiska mattor.

  • Polyester

Polyester är även känt som polyethylene terephthalate och är den fiber som oftast används för att tillverka mattor. Mattor som är tillverkade av polyester är motståndskraftiga, tåliga och hållbara. Vad gäller utseende finns det olika polyesterfiber som har vackra mönster och designer som förstärker din inredning. Välj den bästa typen av polyestermatta för att accentuera ditt hems inredning.

  • Nylon

En av de mest populära syntetiska fibrerna, nylon, blir troligtvis de bästa mattorna som passar för både hemmaanvändning och för kommersiell användning. Nylon är den mest motståndskraftiga fibern som klarar av hög trafik, slitage och klarar av alla sorters rengöringsmetoder. Om du vill ha något miljövänligt kan en halv-syntetisk grön viskosmatta vara något för dig.

  • Triexta

Triexta är det senaste tillägget ho mattorna, och håller snabbt på att bli den mest eftertraktade sorten för hemägare. Triexta liknar polyester, men det som skiljer dem åt är tåligheten. Mattor gjorda av syntetiska fiber försäkrar hög tålighet samtidigt som fiberns kvalité bevaras. De är mjukare än polyester och känns skönt under fötterna.

  • Olefin

Olefin liknar ullfiber till utseendet, och är en annan sorts fiber som ger mattan ett otroligt utseende. Den samarbetar väl med designer, mönster och färgkombinationer. Hemägare har börjat använda olefin-mattor för att experimentera med sin inredning. Den är inte så tålig, men den gör ditt hem vackrare.

Summering

Detta var alltså de främsta syntetiska fibrerna som används för att tillverka mattor. Om du vill ha en modern inredning kan syntetiska mattor vara det ultimata valet för dig. En halv-syntetisk matta som har varit riktigt populär på matt-marknaden är en grön viskosmatta, det är inte bara en sammanslagning av skönhet med användbarhet, den är också mycket prisvärd.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *